SANTA CATALINA

SANTA CATALINA – Palmas eget SOHO

Santa Catalina var tidigare ett populärt tillhåll för sjömän och  romanis (zigenare) pà ön och inte gärna en plats man vistades pà ensam om natten. Här har mycket skumma affärer gjorts upp och området kallades i folkmun för Es Jonquet. 4 stora väderkvarnar markerar  gränsen mot Es Jonquet mittemot hamnpiren.Men sakta börjades en renovering av stadsdelen som gränsar till Palmas stadskärna och det blev plötsligt väldigt ”inne” och trendigt att bosätta sej här.Mànga konstnärer, artister och musiker valde att flytta hit och man har i stort sett bevarat de vita små tvåvånings husens gamla charm när man byggt om.
Kommunikationen är väl utbyggd och det går bussar en gång i kvarten ut mot Illetas och Portals där man hittar fina sandstränder, resan tar ca 15 min och lägger man till ytterligare tio minuter hamnar man i Palma Nova och Magaluff som också bjuder pà fina badplatser.Flygplatsen ligger en kvart undan och fràn Plaza Espana gàr det flygbussar en gång i halvtimman minst.
Vill man spela golf är inte heller detta sà väldigt långt borta.Bendinat har numer en 18-hàls golfbana och dit tar man sej pà 15 min bilvägen.Man kan också välja att åka åt andra hållet, förbi flygplatsen och dà hamnar man pà Son Antems golfbana där Hilton Golfhotell även finnes.Resan dit tar ca 20 min.
Mitt i Santa Catalina ligger även saluhallen ”Mercat de Santa Catalina” som kom att bli medelpunkten i kvarteret och idag anses Mercat vara den gemytligaste och bästa marknaden i staden.Här blandas de vanliga kvartersborna med öns stjärnkockar och man avslutar oftast handlingsrundan med en kaffe eller öl i baren som finns inne i på marknaden där man diskuterar priser och jämför sina inhandlade varor.Stadsdelen är restaurangtät och några av Palmas bästa matställen finner man här.Trendiga Kaffeer och klubbar hittar man i varje gathörn och många internationella kök som thailändskt, sushi, indiskt, italienskt och till och med libanesiskt.I Santa Catalina trivs man som fisken i vattnet vart man än kommer i frårn och man charmas totalt av stadsdelens bohemiska hippestil.
Köper man en lägenhet här har man gjort ett smart val för Santa Catalina kommer aldrig gå ur tiden utan har defenitivt markerat sin plats som ett av Palmas mest trendiga och mysigaste kvarter.