PORTALS

PORTALS – The village

Portals område består dels av det lilla gulliga centrumet runt la plaza (torget) och dels av dess eleganta båthamn Puerto Portals.
Runt torget finner man en mängd olika små butiker och cafes och ett brett utval av lunchrestauranger som serverar dagens menu till bra pris.
En av favoriterna heter Pacos och där äter man  lika gärna en dagens som en bättre måltid om kvällen.En typisk kvarterskrog med brett klientel.
Bar Flintstones som numer heter ”the villager” är en modern typ av ”allt-i allo” ställe där kan börja dagen med en kaffe , fortsätta med lunch och avsluta på kvällen med typiska tapas som  de även serverar dygnet runt.Det är heller ingen nackdel att man har fin utsikt över hela huvudgatan härifrån och man träffar alltid på någon man känner.Det är även en populär sportbar och gillar man fotboll och speciellt den spanska ligan är detta platsen att gå och se matcherna.
Chamellis är ett annat ställe som blivit populärt där matsedeln bjuder på en mängd olika rätter till bra priser.
Skandinavienägda Bar och Restaurang Harrys är relativt nyöppnat och har god mat , trendiga drinkar och cocktails och roliga events varje vecka.
Runt torget finner man även de flesta största spanska bankerna och det lilla snabbköpet ”Cidon” där man kan köpa en mängd importerade varor (Brittiska och Skandinaviska) och deras vinhylla är ganska imponerande.Denna lilla affär är öppen årets alla dagar paraktiskt nog och har även en egen bageriavdelning.
Man har också stranden nära, dels den lilla som gränsar till Bendinat och dels den lite större som ligger nere i Puerto Portals (hamnen).
Kommunikationen är väl utbyggd och det finns både busshållsplatser och taxistation vid torget.
Golfen har man närmast i Bendinat som ligger på promenadavstånd och tack vare den fina cykel och gångbanan man lät bygga för ett par år sedan,så kan man lätt gå eller cykla till de flesta platser längs kusten såsom Palma Nova och Magaluff men även andra hållet ,in mot Palma.
Mallorca Real Estate Agency har en mäng olika lägenheter, radhus och villor till salu i detta område och vi har de flesta bra kontakterna som krävs för att kunna hitta just Ert drömboende.