PALMA NOVA / SON CALIU

PALMA NOVA/SON CALIU – Turistområdet som blivit populärt för åretruntboende

Palma Nova har ju alltid hört till ett av de populäraste Skandinaviska resmålen på Mallorca. Men i takt med att man byggt ut Alcudia och Östra sidan av ön så har charterturisten minskat här men lämnat plats för framförallt Svenskar och Norrmän som köper upp semesterlägenhetr här.
Och det gör de helt rätt i, Palma Nova har blivit en mycket trevlig plats och längs dess strandpromenad har anrika ”Cappucino” legat sen år 2000 där man dricker öns bästa kaffe med en vidunderlig utsikt över Palma Nova bukten och de flashiga båtar som glider förbi.
Här kan man även äta baguetter med olika fantastiska fyllningar i eller zippa på drink efter stranden om sommaren samtidigt som man har Palma Novas rika uteliv under full kontroll.
”My Thai” är en annan restaurang som slog upp sina portar förra året.
Som man hör på namnet är köket Thailändskt och av mycket hög kvalitee.De har humana priser och arbetar efter principen ”less is more” när de serverar vilket är bra att veta.
De har öppet året runt och har oftast dagens meny.
Palma Nova glider nästan omärkligt över i Son Caliu som är ett litet och trivsamt område och har man turen att hitta ett boende nära vattnet så har man tur.Här finns inte en mängd lägenheter och hus till salu men när det finns så säljs de ganska fort eftersom området runt strand och hav här är mycket populärt bland både mallorkiner och oss utlänningar.

Priserna här brukar konstigt nog vara hyfsade och Mallorca Real Estate Agency har alltid några objekt till salu här.